top of page
Een familieopstelling maakt de weg vrij voor het volgende. Dat wat eerder maar geen vorm kreeg, dat waar een onzichtbare muur je van weerhield, dat wat op het puntje van je tong lag, dat waar je naar verlangde, dat wat waar je zo graag helderheid op wilde. Ook als je nu zelf nog niet precies uit kunt drukken wat dat is.

(FAMILIE)

OPSTELLING
ONTDEK EN BEVRIJD JEZELF

ZANDLOPER

Sinds de bijna-dood-ervaring weet en ervaar ik dat alles er al is en ieder mens een kanaaltje is waardoor zijn leven zich ontvouwt. Zie het als een zandloper. Jij bent de randen van de zandloper. Het leven stroomt er doorheen en krijgt via jou vorm. Een zandloper hoeft het zand niet te managen, dat loopt er gewoon doorheen. De kunst van leven is dan ook, beschikbaar zijn, een stapje terug zetten, zodat het leven lekker door kan stromen en mooi vorm kan krijgen.

 

Maar wat als het even niet zo lekker stroomt, of je het gevoel hebt dat het niet klopt, je geen idee hebt waar het heen gaat of welke vorm het moet krijgen. Als je het idee hebt dat er een korreltje zand de stroom verspert of een bijzondere wending geeft?

 

Dat zand dat door die zandlopers stroomt, komt allemaal uit dezelfde bron. Die bron noem ik voor het gemak 'het weten'. We zijn dus allemaal verbonden met datzelfde weten. Daar is dus een veel groter overzicht, veel meer informatie dan dat stukje waar wij als persoon over beschikken. In opstellingen maken we gebruik van dat weten. Enorm verrijkend, maar dus niet altijd helemaal met je hoofd te vatten.

HEB JE HET GEVOEL DAT JE ERBIJ MIJ MOET ZIJN?

TWIJFEL DAN NIET!

Een familieopstelling maakt de weg vrij voor het volgende. Dat wat eerder maar geen vorm kreeg, dat waar een onzichtbare muur je van weerhield, dat wat op het puntje van je tong lag, dat waar je naar verlangde, dat wat waar je zo graag helderheid op wilde. Ook als je nu zelf nog niet precies uit kunt drukken wat dat is.

WAT DOET EEN OPSTELLING?

Een opstelling gaat niet over goed en fout. Een opstelling opent deuren, heft beperkingen op en maakt ruimte. Hierdoor ontstaat vanzelf inzicht en beweging.

 

Een opstelling maakt de weg vrij voor dat wat eerder maar geen vorm kreeg, dat waar een onzichtbare muur je van weerhield, dat wat op het puntje van je tong lag, dat waar je naar verlangde, dat wat waar je zo graag helderheid op wilde. Ook als je zelf nog niet precies uit kunt drukken wat dat is. Het is er al en krijgt vanzelf vorm als de weg vrij is. 

Een opstelling is eigenlijk niet in woorden te vatten. Het is een hele laagdrempelige mogelijkheid voor inzicht, antwoord, diepte, beweging, helderheid, bevrijding en verandering. Bovendien is het een fascinerende en enorm leuke belevenis waar je niet bang voor hoeft te zijn. Het brengt juist licht, lucht, humor, ontspanning en helderheid.

 

Een opstelling geeft in korte tijd zeer veel informatie op verschillende levels en zorgt voor transformaties en inzichten op allerlei gebied. Je voelt letterlijk de verschuivingen in jezelf.

KATALYSATOR

VOOR

BEWUSTZIJNSVERRUIMING

STILTE-OPSTELLING

De opstellingen die ik doe, zijn in stilte. Ze zijn dus niet aan de hand van een verhaal. Er wordt niet gesproken en ook geen probleemstelling ingebracht. Je hoeft dus in de groep geen vragen, dilemma's of problemen te delen.

We gebruiken het krachtige instrument opstelling om te ervaren hoe het leven je leidt en tegelijkertijd om je in lijn te laten komen met jezelf en dus ruis te laten verdwijnen. Het effect is diepgaand, juist omdat je zonder verhaal boven het rationele niveau uit kan stijgen. Je weet niet waar het precies over gaat, maar je ervaart dat het klopt en effect heeft. Een stukje overgave dat zo verruimt en bevrijdt!

Je zult merken dat de opstelling zichzelf vormt en dat je bewogen wordt. Zonder woorden of context en dat maakt juist dat precies dat ontrafeld en opgehelderd wordt wat wezenlijk en echt relevant is. Je ervaart de beweging en het verlichtende effect, zonder verhaal, zonder drama, maar met een heerlijke impact.

Niet goed voor te stellen? Dat begrijp ik helemaal. Dit gaat ook je voorstellingsvermogen te boven, maar dat is juist where the magic happens...

 

WAAR EN WANNEER?

Silte-opstellingen vinden plaats tijdens de inspiratie-avonden en de Reset-Weekenden.

De eerstvolgende inspiratie-avonden zijn gepland op:

 

Maandag 30 oktober 2023

Woensdag 22 november 2023 

Donderdag 28 december

van 20 uur tot ongeveer 21.30 uur, in de Oude Steenfabriek, van Ginnekenweg 12 Udenhout (gemeente Tilburg).

Hier vind je meer informatie van de inspiratie-avonden en kun je je aanmelden. Je mag me ook direct mailen, Emilie@viaEmilie.nl.

Het volgende Reset-Weekend is 10-11-12 november. Een Reset-weekend is een weekend vol inspiratie, plezier, rust en mogelijkheden om tot de kern te komen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn stilte-opstellingen. 

Hier vind je meer informatie over Reset-Weekenden en kun je je aanmelden. Je mag me ook direct mailen, Emilie@viaEmilie.nl.

IN EEN GROEP(JE)

Het is ook mogelijk om met een eigen groepje van 4 of meer mensen een stilte-opstelling te plannen.  

Wil je graag een opstelling met een groepje plannen? Klik hier of mail me, Emilie@viaEmilie.nl dan plannen we jullie opstelling op maat.

DEELNEMEN AAN EEN
STILTE-OPSTELLING?

MAIL ME EMILIE@VIAEMILIE.NL

bottom of page